Qwic Sneak preview 2020

Afgelopen zondag zijn wij in Zaandam naar de Qwic Sneak preview 2020 geweest. Hier hebben wij alle nieuwigheden en de nieuwe 2020 collectie van Qwic mogen zien! En daar zaten een aantal hele mooie fietsen tussen! Lees hieronder onze bevindingen over de fietsen!

Ieder jaar veranderd de collectie van onze merken een beetje. Wat wij vorig jaar al zagen en dit jaar echt door gaat komen zijn de Intube accu's. Intube houd in dat de accu in het frame zit. 10-15 jaar geleden zaten de accu's al in het frame maar toen kon de accu er niet uit. Vanaf vorig jaar hebben diverse merken ook fietsen met de accu's in het frame ontworpen die er wel uit kunnen! En zo dus ook Qwic. Waar vorig jaar eigenlijk alleen de Qwic Urban fietsen de accu in het frame hadden, hebben we in 2020 een complete lijn met Bafang middenmotoren met een intube accu! Hierover leest u later meer.

QWIC MN7
De Qwic MN7 was de afgelopen jaren de topper in ons assortiment van Qwic. De Qwic MN7 is uitgevoerd met de krachtige Bafang middenmotor met maar liefst 80 newtonmeter koppel. Naast dat deze motor erg krachtig ondersteund is hij ook nog eens stil. In 2019 was de Qwic MN7 in 3 kleuren leverbaar. Matt black, Space grey en Ocean blue. In de 2020 collectie komen hier nog eens 2 kleuren bij. te weten Midnight blue en Matt Sand. En vooral die laatste kleur sprong bij ons erg in het oog. (zie foto onder de tekst.) Verder is er aan de MN7 niet heel veel veranderd. Want iets wat goed is hoeft niet veranderd te worden. De Qwic MN7 komt er in 2 modellen. de gewone MN7 die leverbaar is vanaf €2399,- met een 390wh accu, die is up te graden tot aan 725wh waarmee u een actieradius tot over de 200 kilometer heeft.
 

QWIC MN8 Belt
De Qwic MN8 is ook al jaren een vast gezicht in de Qwic collectie. Deze fiets is in 2019 opnieuw uitgebracht met een Gates belt drive uitvoering. Door de Belt Drive heeft u nauwelijks nog onderhoud aan de fiets. Een riem hoeft niet gespannen te worden, hoeft niet gesmeerd te worden en toch kunt u hier 10.000 kilometer mee fietsen. De Qwic MN8 Belt is leverbaar in 2 kleuren, Army Green en Graphite en is leverbaar vanaf 3099,-.

                                                                

Naast de accu in de bagagedrager heeft Qwic zoals al gezegd in 2020 dus een nieuwe Premium lijn. De Qwic Premium Intube lijn. Deze lijn bestaat uit 5 modellen met standaard een 400wh accu die nog uitbreidbaar is naar een 500wh accu. Waarom wij zo enthousiast zijn over deze modellen? Dat heeft verschillende redenen, De meeste intube accu's zoals bij Kalkhoff zijn behoorlijk breed. een frame tot een centimeter of 10 dat vind natuurlijk niet iedereen mooi. De fietsen van Qwic hebben niet een veel dikkere buis dan bijvoorbeeld de gewone MN7. Wel is het frame wat hoger dan bij de gewone MN7. Hieronder zullen wij de verschillende modellen behandelen:

QWIC I MN7
Waar de meeste merken de intube fiets leverbaar hebben vanaf een €2700,- Is dit model al leverbaar vanaf €2399,-.  De fiets heeft standaard een 400wh accu en is leverbaar in 2 verschillende kleuren, Matt black en ook in de mooie sand matt kleur. Een Bafang M300 middenmotor zorgt voor de ondersteuning. De fiets heeft 5 ondersteuningsstanden en een mooi kleurendisplay. De ondersteuning word geregeld door de trapkrachtsensor. Bovendien beschikt de fiets over een MIK achterdrager waardoor u gemakkelijk fietstassen op en af kunt pakken. De fiets is leverbaar vanaf begin 2020 
                                                                         

QWIC I MN7+
Wij denken dat dit model dit jaar maar zo de topper van Qwic kunnen worden. Naast de mooi weggewerkte intube accu heeft deze fiets in tegenstelling tot de Qwic i MN7 een trapkrachtsensor en een rotatiesensor. Ook beschikt de Qwic I MN7+ over de Bafang 420 motor welke een betere ondersteuning geeft dan de Bafang 300 motor. Dus wij denken dat u dit model prettiger zult vinden fietsen dan de Qwic I MN7. Deze fiets is leverbaar vanaf Januari 2020.
 

Qwic I MN7+ Belt
De I MN7 Belt is de meest luxe uitvoering van de intube lijn. Naast de voordelen van de Qwic I MN7+ heeft deze fiets ook nog eens een riemaandrijving waardoor u aan deze fiets nauwelijks meer onderhoud heeft. Deze fiets komt er in 2 kleuren. De matt black kleur en ook een mooie Walnutt brown kleur.

Verder hebben we de performance line weer gezien, hier zijn een aantal kleine aanpassingen aan gedaan maar niet heel erg ingrijpende veranderingen. Net als de Urban lijn. Die ook weinig zijn veranderd. Maar dit blijft natuurlijk een mooie Intube fiets vanaf €1699,- met een stille voorwielmotor.

Wilt u meer weten over de Qwic 2020 collectie. Kom dan gerust eens langs in de winkel, dan kunnen we u rustig helpen. Wilt u liever de fietsen zien? rond Januari verwachten wij de eerste 2020 collectie in huis te hebben
QWIC I MN7 Belt 

Hieronder zie je de rest van de foto's van de 2020 collectie van Qwic: