GIANT: Collectie 2020

Maandag 29 september 2019 zijn we in Lelystad bij de Giant fabriek geweest om de 2020 collectie te bekijken! En hier zitten weer een aantal hele mooie fietsen tussen!

Giant is een van de grootste producenten van fietsen ter wereld. En een deel van deze fietsen word gewoon in ons mooie land gemaakt. We kunnen dus wel zeggen dat Giant een echte nederlandse fiets is. Daarnaast is Giant ook een van de "beste" fietsen op de markt. Zo zijn de accu en de motor van Giant in 2019 getest, en deze waren beter beschermd dan de onderdelen van andere fabrikanten. Ook vind u in Giant een betrouwbare partner qua actieradius. Met een 400WH accu van Giant kunt u namelijk ongeveer even ver fietsen als met een 500wh accu van de concurrenten. Kortom een kwalitatief goede e-bike waar u heel lang plezier van heeft!

De 2020 collectie is ten opzichte van 2019 een beetje veranderd, er zijn nieuwe kleuren bijgekomen. En ook zijn er een aantal nieuwe modellen bijgekomen. Lees hieronder meer over de E-bikes van Giant!

Voorwielmotoren
De Giant Triple X is het instapmodel qua e-bikes en begint al bij €1499,- Deze fiets heeft een stille voorwielmotor met een rotatiesensor. Deze sensor zorgt er voor dat u alleen maar de trapbeweging hoeft te maken en dan begint de motor al te draaien. De Triple X komt in de nieuwe collectie in een nieuwe kleur!

Naast de Triple X bestaat de collectie van Giant nog uit de Giant Ease-E. Deze fietsen zijn er vanaf €1499,- (Dit model heeft geen verende voorvork) en het Model van €1699,-. Dit is een hele mooie complete fiets. Met een goed afleesbaar display. Standaard met een 300wh accu. Deze serie is volledig gelijk gebleven met het 2019 model. Op de foto ziet u de Ease-E van €1699,-
 

Middenmotoren
Dat waren de fietsen met een voorwielmotor! Nu gaan we over naar de fietsen met een middenmotor. Giant heeft zijn eigen motor ontwikkeld in samenwerking met Yamaha. Deze motor is stil, krachtig en ook nog eens heel slim! Nou zult u denken, een slimme motor? ja. De Giant Syncdrive life motor heeft een automatische ondersteuningsmode waardoor u nooit meer hoeft te kiezen tussen de verschillende ondersteuningsstanden. (uiteraard is dit wel mogelijk als u dit liever zelf doet). Er zitten 6 sensoren in de fiets die precies kunnen meten hoeveel ondersteuning uw nodig bent. En dit fietst erg prettig.

Het instapmodel van Giant is de Entour E+ 1 RB. Dit model zit op €1999,- met een 300wh accu en deze is uitbreidbaar tot 500wh. De Entour E+1 RB komt in 2020 naast de zwarte kleur ook in een hele mooie grijze kleur! Daarnaast is de Entour E+ er ook nog met remschijven. Deze remmen zijn krachtiger dan de rollerbrakes waardoor u ten alle tijde stil komt te staan. Ook dit model krijgt dit jaar een nieuwe kleur. Dit zijn erg leuke kleuren waar wij zeer enthousiast over zijn!


Naast de Entour hebben we ook nog de Giant Grandtour. De Giant grandtour zijn allemaal afgewerkt met Magura Hydraulische remmen. De grandtour E+1 was er dit jaar in een mooie Graphite kleur, Welke in 2020 ook zal blijven en er komt een nieuwe kleur bij. De frisse Ocean Green kleur. Wij vinden het meer blauw, maar goed wij bedenken de namen niet. Dit model is uitgevoerd met het Giant Ridecontrol Evo display, waarop u ook de navigatie van uw telefoon kunt zien. Ideaal aangezien we sinds juli niet meer met de mobiele telefoon in de hand mogen fietsen. Verder zijn deze modellen niet veranderd ten opzichte van 2020.
 
De Grandtour E+2 is ook niet veranderd qua specificaties ten opzichte van 2019. Maar ook hier is een nieuwe kleur toegevoegd en wel Mineral Blue. Leverbaar vanaf €2499,- met een 300wh accu.

 

Intube accu's

Ook Giant heeft in de nieuwe collectie een aantal fietsen met intube's accu's. Waaronder de Giant Dailytour. De Daily Tour is er in 2 modellen. De Dailytour E+1 BD en de Dailytour E+2. Deze 2 modellen komen standaard met een 500wh accu en een 70 Newtonmeter krachtige motor. Het ridecontrol EVO display, 8 versnellingen en een 6 ampere snellader waardoor de accu binnen 4 uur weer volledig geladen is. en de accu's zijn ook nog eens goed weggewerkt. De Daily Tour E+1 BD komt met de onderhoudsarme Gates riemaandrijving waardoor u bijna geen onderhoud meer heeft aan uw e-bike en dit is ook nog eens erg stil. Dit model is verkrijgbaar voor €3299,- in een mooie grijze kleur.

 

Naast de Dailytour met riemaandrijving is er ook nog de gewone kettingvariant. Deze fiets heeft 7 versnellingen, de sterke Giant Syncdrive Sport motor en standaard een 500wh Accu. En deze fiets is verkrijgbaar voor €2799,- in de blauwe kleur. Door het dikke frame is dit een extreem stabiele fiets wat natuurlijk het rijcomfort ontzettend verhoogd!
 

Naast de Dailytour komt er ook nog een sportieve lijn De Giant Explore E+ 2. Op deze fiets ben je op alle mogelijke omstandigheden voorbereid! Voor de sportieve fietser is dit een hele leuke fiets vanaf €2599,-
 


Kortom ook in de collectie van Giant hebben we veel vertrouwen voor het seizoen 2020! Bent u nieuwsgierig naar een van de modellen? kom dan langs en we kunnen u er alles over vertellen! Ook kunt u de Giant 2020 Collectie vinden op onze website!